Նշվել են շաուրմայի երեք օգտակար հատկությունները
Ռուս հայտնի հեռուստահաղորդավար Ելենա Մալիշևան և պրոֆեսոր Միխայիլ Կոնովալովն ասել են, որ շաուրման այնքան էլ վտանգավոր չէ։ Ավելին, ըստ նրանց, դա նույնիսկ օգտակար է առողջության համար։
ՄիսՓորձագետները նշել են, որ նման ապրանքի հիմքը միսն է։ Իսկ դա սովորաբար պտտվում է դարակի մեջ 120-220 աստիճան ջերմաստիճանում։ Եվ սա դարձնում է անվտանգ: Այս դեպքում, եթե ամեն ինչ արվում է ստանդարտով և ճիշտ, անհնար է շաուրմայով թունավորվել։ Մալիշևայի խոսքով՝ միսը կոբալտի աղբյուր է։
ՍոխԻնչպես նշվում է AiF հրապարակման հրապարակման մեջ, շաուրմայի մեջ տեղադրվում են սոխի տարբեր տեսակներ։ Իսկ սոխը պարունակում է անտոցիաններ, այսինքն՝ պայքարում է վարակների դեմ։ «Անհրաժեշտ է, որ կալցիումը, որից կազմված է մեր ոսկորը, ներծծվի նրանով, եթե մանգան քիչ լինի, կալցիումը չի կարող ինտեգրվել ոսկորին, այն կդառնա փխրուն»,- ընդգծել է Կոնովալովը։
Լոշիկ (լավաշ)Այս մթերքի մեկ այլ բաղադրիչ լոշիկն է, որը պարունակում է մանգան: «Անհրաժեշտ է, որ կալցիումը, որից կազմված է մեր ոսկորը, ներծծվի նրանով, եթե մանգան քիչ լինի, կալցիումը չի կարող ինտեգրվել ոսկորին, այն կդառնա փխրուն»,- նշել է Կոնովալովը։ «Իհարկե, լոշիկը լավագույն լուծումը չէ, և ընդհանրապես, այս մթերքը կալորիական է, բայց նորից քանակի հարց է։ Այն նախատեսված չէ, որ դուք ուտեք և նստեք։ Սա ավելի շատ ուտելիք է նրանց համար, ովքեր աշխատում են՝ ուտում ու գնում աշխատանքի»:
Comments