Սննդաբանները անվանել են 5 մթերք, որոնք առավելագույնս ամրապնդում են իմունային համակարգը
- Armen Sukiasyan
- 39 minutes ago
- 1 min read
1. ՍխտորՍխտորը հարուստ է ալիցինով, որը արդյունավետորեն պայքարում է մանրէների և վիրուսների դեմ։ Սխտորի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է 63%-ով նվազեցնել մրսածության ռիսկը։
2. Իմբիր Այս արմատը ունի հզոր հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտային հատկություններ։ Այս բույսով թեյը օգնում է կանխել վարակները և բարելավում է ընդհանուր իմունիտետը։
3. Ցիտրուսային մրգերՆարինջը, կիտրոնը և գրեյպֆրուտը հարուստ են վիտամին C-ով, որը կարևոր է իմունային համակարգի բնականոն գործունեության համար։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ վիտամին C-ն 8-14%-ով կրճատում է մրսածության տևողությունը։
4. Ընկույզներ և սերմերՆուշը, ընկույզը և սերմերը հարուստ են ցինկով և E վիտամինով, որոնք անհրաժեշտ են իմունային բջիջների արտադրության և գործունեության համար։
5. ՊրոբիոտիկներՄածունը, կեֆիրը և այլ ֆերմենտացված սննդամթերքները նպաստում են աղիքային միկրոֆլորայի վերականգնմանը և ամրապնդում օրգանիզմի պաշտպանողականությունը։