top of page

Սննդաբանն ասել է, որ թե ինչպես կարգին ձմերուկ ընտրել

  • Writer: Armen Sukiasyan
    Armen Sukiasyan
  • Jul 28
  • 1 min read
ree

Սննդաբան Խուլիա Ֆարեն ասել է, որ եթե հետևել հինգ կանոնների, կարել է հեշտությամբ ընտրել համեղ ձմերուկ։

Նա դրա մասին կիսվել է Vanitatis-ի հետ զրույցում։

Ֆարեն խորհուրդ է տվել ընտրել այնպիսի ձմերուկներ, որոնք կեղևի վրա մեծ բիծ ունեն, իսկ հասուն և համեղ մրգի մեջ այն սպիտակ չի լինի, այլ դեղին։ Բացի այդ, գնելուց առաջ պետք է թակել ձմերուկի վրա։ Մասնագետը բացատրել է, որ դրա հասունությունը ցույց է տալիս խուլ ձայնը։

Բացի այդ, բժիշկը խորհուրդ է տվել ուշադիր զննել ցողունը։ Նրա խոսքով, արժե գնել չոր և թեթևակի ոլորված մրգեր։

Եզրափակելով՝ Ֆարեն հավելել է, որ համեղ ձմերուկը պետք է լինի ավելի ծանր, քան թվում է առաջին հայացքից, և հնարավորինս գնդաձև լինի՝ առանց որևէ անհարթության։


 
 
bottom of page