Սննդաբանն ասել է, որ թե ինչպես կարգին ձմերուկ ընտրել
- Armen Sukiasyan
- Jul 28
- 1 min read

Սննդաբան Խուլիա Ֆարեն ասել է, որ եթե հետևել հինգ կանոնների, կարել է հեշտությամբ ընտրել համեղ ձմերուկ։
Նա դրա մասին կիսվել է Vanitatis-ի հետ զրույցում։
Ֆարեն խորհուրդ է տվել ընտրել այնպիսի ձմերուկներ, որոնք կեղևի վրա մեծ բիծ ունեն, իսկ հասուն և համեղ մրգի մեջ այն սպիտակ չի լինի, այլ դեղին։ Բացի այդ, գնելուց առաջ պետք է թակել ձմերուկի վրա։ Մասնագետը բացատրել է, որ դրա հասունությունը ցույց է տալիս խուլ ձայնը։
Բացի այդ, բժիշկը խորհուրդ է տվել ուշադիր զննել ցողունը։ Նրա խոսքով, արժե գնել չոր և թեթևակի ոլորված մրգեր։
Եզրափակելով՝ Ֆարեն հավելել է, որ համեղ ձմերուկը պետք է լինի ավելի ծանր, քան թվում է առաջին հայացքից, և հնարավորինս գնդաձև լինի՝ առանց որևէ անհարթության։