Ո՞ր հիվանդությունների դեպքում չի կարելի ելակ ուտել
Ելակի սեզոնը եռում է, ուստի հրավիրում ենք ձեզ ավելին իմանալ այս ամառային համեղ հատապտղի մասին:
Ելակը օգտակար է սրտանոթային համակարգի առողջության համար, բարելավում է արյան որակը, նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի քանակը, օգնում է անեմիայի դեպքում. այս հատապտուղը պարունակում է 40 անգամ ավելի շատ երկաթ, քան խաղողը:
Ելակը պարունակում է նաև վիտամին C, ալֆա հիդրօքսի թթու և հազվագյուտ էլագիկ թթու, որոնք օգնում են թեթևացնել մաշկը, ազատվել տարիքային բծերից, հեռացնել մեռած բջիջները և նվազեցնել կնճիռները։
Սա այնքան զարմանալի հատապտուղ է: Վայելեք ամառվա պտուղները, բայց մի չափազանցեք՝ օրական 200 գրամ ելակը բավական կլինի։
Ելակը համեղ է և առողջարար, բայց, իհարկե, առանց զգուշության չենք կարող։ Իրոք, որոշ դեպքերում հատապտուղները կարող են շատ վնասակար լինել: