top of page

Բժիշկը անվանել է սեւ հացի անսպասելի հատկությունները. դուք կզարմանաք

Սև հացը պարունակում են չհագեցած ճարպեր, որոնք օգնում են նվազեցնել աթերոսկլերոզի զարգացման ռիսկը, նվազեցնել ինսուլինի դիմադրությունը և օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները։ Այս մասին RIA Novosti-ին տված մեկնաբանությունում հայտնել է Մոսկվայի մարզի Առողջապահության նախարարության Վիդնովսկի կլինիկական հիվանդանոցի էնդոկրինոլոգ Մարիա Կալոշինան։

Ինչպես նշեց բժիշկը, տարեկանի ալյուրի հատիկն ավելի յուղոտ է և ավելի քիչ մշակված՝ համեմատած առաջին կարգի ցորենի ալյուրի հետ։ Դրա շնորհիվ սև հացը պարունակում է չհագեցած ճարպեր, որոնք բարձր սննդային արժեք ունեն օրգանիզմի համար։

«Սրանք այն ճարպերն են, որոնք օգնում են նվազեցնել աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը, օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները»,- ընդգծել է Կալոշինան։

Էնդոկրինոլոգը նշեց, որ տարեկանի ալյուրը պարունակում է գրեթե երկու անգամ ավելի շատ սննդային բջջանյութ, որն օգնում է արագ հասնել հագեցվածության զգացողության և երկար ժամանակ մնում աղիներում, ինչը նշանակում է, որ այն արգելակում է շաքարի կլանումը, հեռացնում է ավելորդ ճարպը և նպաստում աճին։ 

Բացի տարեկանի ալյուրից պատրաստված հացից, խորհուրդ է տրվում ընտրել ամբողջական հացահատիկի հաց, ինչպես նաև ծլած ցորենից պատրաստված մթերքներ։ Հաց ընտրելիս կարևոր է ուշադրություն դարձնել բաղադրությանը՝ լրացուցիչ շաքարավազը և հավելումները չորացրած մրգերի և սերմերի տեսքով զգալիորեն մեծացնում են արտադրանքի կալորիականությունը։ 

1/2417
bottom of page